Sposób przygotowania

Miekkie maslo ucieramy mikserem z cukrem i cukrem wanilinowym. Make przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Caly czas ucierajac, dodajemy jajo, a nastepnie 2 lyzki wódki i aromat. Do zmiksowanych skladnikow dodac make i sól, wyrobic reka do otrzymania gladkiego ciasta. Z ciasta formujemy kule, ktora owijamy w folie spozywcza i wkladamy na 20 minut do lodówki. Ciasto rozwalkowujemy na posypanej maka powierzchni i wycinamy dowolne ksztalty. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i na papierze do pieczenia ukladamy ciastka, zachowujac 5 mm odstep miedzy nimi. Pieczemy 12-15 minut, w zaleznosci od piekarnika i od efektu jaki chcemy osiagnac. Krótsze pieczenie - ciastka beda jasne i miekkie, dluzsze pieczenie - ciastka ciemniejsze i dosc twarde. CIasteczka sa aromatyczne i smaczne. Trzeba je przechowywac w szczelnie zamknietym pojemniku, aby nie chlonely zapachow i wilgoci.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anula1

    Slodkie te ciasteczka,w przenosni i doslownie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    super
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    A ja robię maślane oczy na te ciasteczka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pzsznosci
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszne ciasteczka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotki
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Piękne te maleńkie gwiazdeczki na tych dużych :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !