Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pleśniak

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
cukier 0,5 szkl
margaryna 1 kost
jajko 5 szt
mąka 0,5 kg
proszek do pieczenia 2 łyżki
dżem z czarnej porzeczki 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak

Zagnieść z podanych składników kruche ciasto.tzn;mąki, żółtek, margaryny, cukier, proszek do pieczenia.

Ciasto podzielić na 3 części, jedną część rozwałkować na spód do brytfanny.

Drugą część kładę do zamrażalnika, trzecią część mieszam z kakao, i też kładę do zamrażalnika.

Białka ubić na pianę.

Na 1 -część ciasta położyć dżem, na dżem ścieram na tarce ciasto z kakao.

Na to ciasto nakładam pianę z białek.

Na pianę ścieram na tarce ciasto białe.

Wkładam do piekarnika i piekę 35 minut w 175 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 20.09.2010 01:57
skąd taka nazwa? :O

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak