Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledziowa jajecznica

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 2 łyżki
mleko 0,5 szkl
siekany szczypiorek 1 łyżka
sproszkowana papryka
sól
pieprz
jaja 10 szt
śledzie 200 (solone, wymoczone, oczyszczone)

Przepis i sposób przygotowania na: śledziowa jajecznica

Ze śledzi ściągnąć skórkę, wyjąć ości, rozdzielić na połowy, pokroić w paski. Oddzielnie roztrzepać jajka z mlekiem, dodać do nich szczypiorek i śledzie, wlać na margarynę, smażyć. Doprawić solą, pieprzem, papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.11.2015 23:20
Super jedzenie.
Iwona43 05.12.2011 08:09
nie jadłam jeszcze takiej
SyMiki 24.11.2011 00:17
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak