Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany filet z indyka w pomidorach - na ostro

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z indyka 300-350 g
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do oprószenia

marynata

sos pomidorowy 5 łyżek
sos 4 łyżki sosu tajskiego ostrego
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 szczypty
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany filet z indyka w pomidorach - na ostro

Mięso myjemy, osuszamy i nacieramy odrobinę solą. Do miseczki przekładamy sos pomidorowy i tajski, dodajemy zioła i oliwę i mieszamy. Do marynaty wkładamy mięso, dokładnie go w niej obtaczamy i odstawiamy na 3 godziny do lodówki. Następnie mięso grillujemy na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej po 8 minut z dwóch stron - oprószamy mięso dodatkowo delikatnie ziołami po przewróceniu mięska na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 02.04.2015 09:58
Świetna propozycja
anka1988 10.01.2015 21:18
Lubie ostre smaki, taki filecik, musi być pyszny!
jasiek 30.10.2014 14:11
pyszny pomysł
sylwia_sl 25.10.2014 16:37
aetycznie wygląda więc z chęcią bym zjadła takie mięsko
Hrabina w kuchni 24.10.2014 21:36
Smakowity kąsek.
Konczi 24.10.2014 19:12
dziękuje :)) polecam grillowane filety zawsze szybko znikają :)
Adam/ZUB3R 24.10.2014 19:12
smacznie i zdrowo
fotoviderek 24.10.2014 18:25
Pyszności dla podniebienia :)
Christopher 24.10.2014 17:45
Smaczne mięsko.
Malinka 24.10.2014 17:21
Wygląda bardzo apetycznie :)
norweska20 24.10.2014 15:26
pyszne mięsko
jola91 24.10.2014 15:24
Bardzo aromatyczny filecik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak