Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne żeberka w jarmużu

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
jarmuż 5-8 liści
ząbki czosnku 4 szt
Kminek cały Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 7 szt
sól
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne żeberka w jarmużu

Pokrojone żeberka, najlepiej mięsne i z minimalną ilością tłuszczu włożyć do garna z osoloną wodą. Gotować z liśćmi laurowymi i zielem angielskim ok 1 godziny. Po tym czasie wyjąć żeberka z wody. Smażyć na smalcu, aż dobrze się zrumienią z dodatkiem kminku. Z liści jarmużu wydrzeć twardą łodygę i pokroić. Ząbki czosnku drobno posiekać i chwilę podsmażyć na głębokiej patelni. Wrzucić jarmuż i dusić, aż znacząco zmniejszy objętość. Włożyć żeberka i pod przykryciem dusić na małym ogniu, aż wszystko będzie bardzo miękkie. W trakcie duszenia podlewać wodą. Pod koniec przyprawić solą. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 30.10.2014 10:24
super pomysł;)
RenataZ-et 24.10.2014 21:10
super pomysł
fotoviderek 24.10.2014 18:24
Pyszne mięsko :)
norweska20 24.10.2014 15:27
zapowiada się smacznie
erym 24.10.2014 14:22
no to juz wiem do czego jarmuz zuzyje :) dzieki!
Kejti 24.10.2014 14:13
Zjadłabym takie mięsko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak