Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lodowy torcik cappuccino

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serka mascarpone 75 dag
maślanki naturalnej 100 ml
Ramy Cremefine do ubijania 450 ml
cappuccino 3 dag
krakusków zbożowych 20 dag
masła 2 łyżki
cukru pudru 6 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowy torcik cappuccino

Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i na spód wyłożyć pokruszone ciasteczka zbożowe wymieszane z rozpuszczonym masłem.

Żelatynę rozpuścić w 1/4 gorącej wody, przestudzić. Ramę Cremefine ubić, dodać cukier puder i cały czas ubijając połączyć z serkiem mascarpone, maślanką i cappuccino (niewielką ilość pozostawić do posypania po wierzchu). Na samym końcu dodać żelatynę, dokładnie wymieszać i przełożyć do tortownicy. Po wierzchu posypać pozostawionym cappuccino. wstawić do zamrażarki na minimum 5 godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 09.05.2012 22:46
super
ajres 09.05.2012 22:46
super
Fiffi 04.03.2012 22:40
ooo super...
aguus 03.05.2011 21:29
w sam raz na zbliżające się lato...
irenka 24.03.2011 21:29
ciekawy przepis,na pewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak