Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet truskawkowy z winem i mietą.

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki 500 g
kilka listków mięty
wino białe półsłodkie 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet truskawkowy z winem i mietą.

Truskawki umyć i usunąć szypułki.Owoce zmiksować z winem i miętą.Przełożyć do pojemnika. Masę włożyć do zamrażalnika i co godzinę zamieszać, rozbijając kryształki lodu. Tą czynność powtórzyć 3-4 razy. Zostawić sorbet, aż się zmrozi. Wyjąć tuż przed samym jego podaniem do jedzonka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak