Sposób przygotowania

Pokruszona czekolade zalać prawie gotującym się mlekiem i mieszać, aż się rozpuści. W rondelku roztopić masło i dodać mąkę. Gotować na małym ogniu przez minutę. Stopniowo wlewać czekoladowe mleko, ciągle mieszając. Doprowadzić do wrzenia i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Foremki do sufletów, wysmarować masłem i opruszyć cukrem pudrem. Oddzielić żółtka od białek. żółtka wymieszać z masą czekoladową, a białka ubić na sztywna pianę z cukrem. Na końcu ubijania wmieszać kakao. Pianę połączyć delikatnie z masą czekoladową. Napełnić foremki i każdą posypać cukrem pudrem. Wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika i piec 15-20 min.Posypać cukrem pudrem i podawać na ciepło.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    to może być dobre
  • 6
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    boję się zrobić suflet,kila razy próbowała i nigdy się nie udał
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    cudne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    Apetyczne;)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    lubie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    superowo
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !