Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pikantna zupa meksykańska

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt.
marchewka 2 szt.
kukurydza 1 szt.
biała fasola 1 puszka
mięso mielone 30 dkg.
cebula 1 szt.
Czosnek suszony Prymat 1 łyzka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
chili łyżka
olej 4 łyżki
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: pikantna zupa meksykańska

Olej rozgrzej i usmaż pokrojona cebulę. Dodaj mięso mielone i wysmaż je. Podlej wodą i dodaj pokrojona marchewkę, pokrojone w kostkę ziemniaki i resztę składników z puszek. Podgotuj chwilę aż marchewka będzie miękka. Dopraw przyprawami do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 07.04.2013 19:19
wspaniała zupka
annagebalska 13.08.2012 10:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak