Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń schabowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
musztarda dijon 3 łyżki
olej 1/2 szkl
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
boczek wędzony 30 dkg
oscypek 1 mały
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń schabowa

Schab myjemy i rozcinamy na duży płat, przyprawiamy solą i pieprzem. Boczek i oscypka kroimy w kosteczkę, układamy na mięsie i zawijamy w roladę. Do miski wlewamy olej, dodajemy musztardę i przyprawy, mieszamy i nacieramy schab. Zostawiamy na ok 3 godziny. Pieczemy w rękawie ok 1,5 godziny w 170 stopniach. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 21.10.2014 15:08
Bardzo fajny przepis.
Beatris 21.10.2014 09:34
Wspaniale przygotowane mięsko:)
pajbek 21.10.2014 02:13
Smaczna :-)
IlonaAlbertos 20.10.2014 22:54
Wygląda wspaniale.
Róża1 20.10.2014 21:49
bardzo rewelacyjna pieczeń !!! palce lizać :-)
IKrakowianka 20.10.2014 21:45
rewelacyjna pieczeń
Katarzyna59 20.10.2014 20:44
rewelacyjna pieczeń
as28 20.10.2014 20:38
fajna ta pieczeń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak