Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukurydza zapiekana na grillu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 3 szt
cukier 1/2 łyżeczki
sól
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydza zapiekana na grillu

Kolby kukurydzy myjemy, zalewamy wodą, dodajemy łyżeczkę soli, masło i cukier. Gotujemy na pół miękko. Kukurydzę wyjmujemy z wody, osuszamy i układamy na grillu. Grillujemy z każdej strony. Spożywamy posypane solą. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 21.10.2014 09:57
fajny pomysł z tym grillem
zabcia117 21.10.2014 06:51
Bardzo lubię kukurydzę z grilla. Ja robię bez gotowania i tylko zapiekam, ale muszę spróbować taką wersję :)
Konczi 20.10.2014 20:04
Świetnie się zapowiada :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak