Sposób przygotowania

Śliwki należy umyć, zalać winem i pozostawić do namoczenia. Z kolei ugotować, usunąć pestki i rozbić w mikserze. Białka ubijamy na sztywną pianę, a pod koniec ubijania dodajemy cukier puder, żelatynę rozpuszczoną w przygotowanej zimnej wodzie, przecier śliwkowy i sok z cytryny (do smaku). Mus trzeba ubijać od pierwszych oznak krzepnięcia. Gęstniejący mus należy wyporcjowac, oziębić i udekorować. Podajemy nie prędzej niż za godzinę od przyrządzenia.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Matik

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi wybornie
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !