Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka ponczowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

herbata 1 dag
woda 350 ml
cukier kryształ 5 dag
rum 50 ml
sok z cytryny do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka ponczowa

Herbatę należy zaparzyć i przecedzić, wymieszać z cukrem, rumem, sokiem z cytryny oraz żelatyną namoczoną w zimnej wodzie. Zagotowujemy całość mieszając trzepaczką. Kompotierki płuczemy zimną wodą. Wlewamy galaretkę i pozostawiamy do zastygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 04.02.2012 15:21
świetne
cooleczka 19.01.2012 11:24
ciekawy pomysł :)
Brigitte 01.12.2011 15:33
bardzo wysublimowany pomysł :)
alaaa 22.11.2011 16:45
o czymś takim nie słyszałam
Izabela28 28.11.2010 09:26
ciekawy przepis:)
Koper 13.08.2010 09:46
Ozdobione listkami mięty- idealny deser na upały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak