Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozór wołowy

2.0
(10)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowy ozór 1 kilogram
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
por 1 sztuka
kostka rosołowa 1 sztuka
pomidor 1 sztuka
olej 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ozór wołowy

Najpierw umyć warzywa, przełożyć do garnka, zalać wodą i zacząć gotować rosół (wg swojego ulubionego przepisu). Dodać kostkę rosołową, sól oraz pieprz. 

Ozór umyć. Do gotującego się rosołu włożyć ozór na około 2 godziny. Następnie wyjąć go z zupy i obrać ze skóry. Warzywa z rosołu zmielić blenderem. Ozór pokroić w centymetrowe paski i polać sosem, który powstanie ze zblendowanych warzyw. 

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 01.10.2011 21:28
mniam
Barbara55 06.07.2011 17:07
o nie tego nie będę próbowała
Magda60 26.06.2011 22:44
polecam
Magda60 26.06.2011 22:44
polecam
kielcok1 08.06.2011 16:07
ozór chyba rzadko gości na stołach
malaczarna23 24.04.2011 08:26
fajny przepis
kome 26.03.2011 17:00
Jak dobrze zrobiony to jest pyszny.
pawel007 21.06.2010 08:28
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak