Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia na kwaśno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 15 dag
mąka 2 dag
śmietana 100 ml
tłuszcz
natka pietruszki do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
dynia 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia na kwaśno

Obieramy cebulę, płuczemy i kroimy w kostkę. Następnie ją podsmażamy i dodajemy mąkę. Lekko zrumienić. Dodajemy dynię i śmietanę, chwilę gotujemy, mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 08.10.2013 20:34
bardzo ciekawa
Marzena34 27.02.2012 17:05
wspaniałe
Ilona15 20.02.2012 11:15
bardzo ciekawy przepis, na pewno wypróbuję
dianix 12.08.2011 20:11
nie jadam nigdy..
minka 23.09.2010 17:17
dobre
Matik 13.09.2010 21:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak