Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie zapiekane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 4
obranych migdałów 8dag,
herbatników 5dag.
żółtko jajek 2
łyżki cukru 3
Szklanki słodkiego białego wina 1\\2
łyżka masła

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie zapiekane

Brzoskwinie sparzyć,obrać,przekroić i usunąć pestki.Migdały uprażyć,pokruszyć ciasteczka.Żółtka utrzeć z cukrem.Połówki brzoskwiń ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Wymieszać migdały z ciasteczkami i utartymi żółtkami,,napełnić miejsca po pesce .Owoce skropić winem,resztę wina wlać na dno naczynia.Piec 30-40 minut w temp.180 stopni,aż skorupka nadzienia będzie złocista.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 23.03.2012 08:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak