Sposób przygotowania

Karpia wypatroszyć i natrzeć solą. Bułkę namocz w 1/2 wywaru, a w reszcie ugotuj kaszę mannę z łyżką oleju. Cebule pokrój i podsmaż na oleju, dodaj kaszę i odciśniętą bułkę, wbij jajko, wlej śmietanę, dodaj rodzynki, przypraw sola i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziej i zaszyj rybę. Ułóż w wysmarowanej tłuszczem brytfannie lub na blasze i piecz ok 30 minut w 180 stopniach.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię karpia
  • 7
    original
    Opublikowano

    Beata73

    super na wigilijny stół!
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ryb jeszcze nigdy nie faszerowałam - czas zacząć :) co nie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    wspaniały Polski smak
  • 2
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    wspomnienia z Wigilii
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    pyszne wigilijne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    ślinka mi już cieknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !