Sposób przygotowania

Migdały parzymy w wrzącej wodzie, obieramy ze skórki i siekamy. Mąki (wrocławską i ziemniaczaną) mieszamy ze sobą. Przesiekac na stolnicę. Dodajemy masło, siekamy nożem, mieszamy z przetartymi przez sitko żółtkami i żółtkami surowymi, cukrem pudrem, startą skórką cytrynową i sokiem z cytryny. Zgniatamy szybko ciasto i pozostawiamy w chłodnym miejscu na 30 min. Następnie rozwałkowujemy je na grubość 0,5 cm. Teraz należy powykrawać ciastka foremkami o różnych kształtach, posmarować rozmąconym jajkiem i posypać cukrem kryształem i migdałami. Układamy je na blasze w pewnych odstępach i pieczemy w gorącym piekarniku.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Matik

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Pyszne ciasteczka;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cbeti

    mogą byc pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    niezły pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Apetyczny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Dobre takie ciasteczka.
  • 4
    original
    Opublikowano

    dianix

    cytrynowe, o prosze takich nie jadlam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    muszę wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ilona15

    przepyszne połączenie migdałów i cytryny
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    ciekawy przepis...
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    Pyszne ciasteczka;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Halina14

    uwielbiam ciasteczka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    fajny przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !