Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

migdałowy kurczak

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt.
bagietka 1/2 szt.
płatki migdałowe 1 łyżka
migdały zmielone 2 łyzki
masło 4 łyzki
olej 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyzka
sól do smaku
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: migdałowy kurczak

Kurczaka podziel na porcje, natrzyj sola i ziołami. Odstaw na godzinę. Masło i olej rozgrzej w rondlu, zrumień mięso, posyp zmielonymi migdałami i duś 20 minut. Bułkę pokrój na kromki, cienko posmaruj masłem, posyp płatkami migdałów i zapiecz na rumiano. Posyp zieleniną i podawaj do kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 23.10.2013 07:28
cudowny smak
mamusia1 30.08.2013 13:48
ma ciekawy smak
mamusia1 21.08.2013 08:16
bardzo pyszny
mamusia1 15.05.2013 20:34
ciekawy w smaku
gusia1000 07.11.2010 19:44
super danie.
usmiech 30.08.2010 09:02
brzmi smakowicie
Dorota76 27.08.2010 11:48
pyszny, idealny aby kogoś zaskoczyć pomysłem
Beata73 16.08.2010 22:38
wspaniałe danie na niedzielny obiad!
Justyna223 09.08.2010 13:15
uwielbiam migdały więć przepis jak dla mnie godny uwagi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak