Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z botwinki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2
sól i pieprz
śmietana do zabielenia
ocet 1 łyżka
botwinka 1 pęczek
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z botwinki

Kostkę bulionową zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i starte na tartce buraczki. Gotujemy do miękkości. następnie dodajemy pokrojone liście wraz z łodygami i chwilę gotujemy. Powstałą zupę doprawiamy do smaku octem i przyprawami. Na końcu zabielamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 08.08.2010 22:11
o dzięki za radę
Beata73 08.08.2010 18:43
dobre! ale spróbuj zamiast octu dolać soku z buraków kiszonych!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak