Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selery smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler 80 dag
mąka
tłuszcz do smażenia
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Selery smażone

Selery szorujemy szczotką pod bieżącą wodą, obieramy, płuczemy i wkładamy do wrzącej wody osolonej. Gotujemy na półmiękko pod przykryciem. Po wystygnięciu kroimy je na plastry o grubości 1 cm, posypujemy pieprzem i mąką. Smażymy partiami na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron na jasnozłoty kolor. Usmażone selery układamy na półmisku i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 17.01.2013 13:10
rewelacyjny i szybki
caffee_tea 20.07.2012 23:59
pyszne na pewno,
caffee_tea 20.07.2012 23:59
pyszne na pewno,
Marzena34 04.02.2012 15:21
szybkie i zdrowe
Natalia40 18.06.2011 15:14
jeszcze nie jadłam
mirosława4 25.04.2011 18:31
fajne
iwona332 18.09.2010 20:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak