Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki firmowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka pszenna 20 dag
rum 25 ml
dżem 25 dag
migdały 5 dag
masło lub margaryna 3 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki firmowe

Bułkę należy okroić ze skórki i pokroić w poprzek na kromki o grubości ok. 1 cm. Skropić je rumem. Posmarować dżemem. Migdały należy sparzyć i obrać ze skórki, a następnie ułożyć je dekoracyjnie na grzankach. Stapiamy masło i polewamy nim nasze grzanki. Wsadzamy do piekarnika i zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.09.2014 11:36
fajny przepis
adam1f 08.10.2013 20:35
bardzo fajne
kupiska 24.02.2012 17:57
ale jak to bułka pszenna z rumem?
daria899 14.11.2011 20:38
mniam
Koper 11.08.2010 08:17
rewelacja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak