Sposób przygotowania

Ns rozgrzany olej wrzucić posiekaną cebulę, czosnek i natkę selera. Natka selera jest dość mocna więc wystarczy tylko odrobina. Zeszklić. Wrzucić rozdrobnionego tuńczyka i anchois. Chwilę podsmażyć i dodać koncentrat i sok z pomidorów. Przyprawić do smaku. Gdyby sos był zbyt kwaśny ( wina pomidorów) dodać można odrobinę cukru. Całość dusić na małym ogniu około 15 min. W mięczy czsie można ugotować makaron spaghetti. Jak przyklei się do ściany to znczy , że jest aldente hehehe ( moja technika).
Na talerz wyłożyć ugotowany makaron i ułożyć w krztałcie wianuszka. Do jego środka wlać przygotowany sos i na jeszcze gorące posypać starty serem żółtym. Aby nadać koloru polecam kilka listków pietruszki zielonej.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    Wykorzytam ten przepis.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Bocja

    Jeszcze czegoś takiego nie robiłam, ale spróbuję.
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Ciekawy przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    moje smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !