Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małże w białym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

małże 1 kg
cebula 2 główki
czosnek 2 ząbki
oliwa 4 łyżki
wino białe wytrawne 1/4 l

Przepis i sposób przygotowania na: Małże w białym winie

Małże umyć; cebule i czosnek drobniutko pokroić. W rondelku rozgrzać oliwę; zeszklić na niej cebulę i czosnek; dodać małże; doprawić solą i pieprzem; dolać wino. Małże gotować w zamkniętym garnku na parze około 4 minut, aż potwierają się muszelki; od czasu do czasu wstrząsnąć garnkiem. Małże podawać z grzankami wraz z wywarem w głębokich talerzach. Można dodać także natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak