Sposób przygotowania

Bakłażany pokroić w plastry grubości ok. 1 cm. Przesypać solą i pozostawić na 30-40 minut. Po tym czasie osuszyć je papierowym ręcznikiem. Do oliwy dodać sól oraz nieco posiekanych świeżych ziół. Plastry bakłażana posmarować tą zaprawą i układać na dobrze rozgrzanym grillu, dość nisko nad węglami. Przekładać kilka razy na obie strony. Gdy nakłuty widelcem bakłażan będzie miękki, nadaje się do podania. Można serwować go np. z bagietką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    ciekawe!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Uwielbiam wszystko co z grilla :)
  • 7
    original
    Opublikowano

    plocia

    grilowane potrawy są super
  • 8
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    lubie grillowane dania ale bakłażany... hm... chyba nie dla mnie
  • 3
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    jeszcze nie piekłama grilu tego
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    SUPER NA GRILLA
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    SUPER NA GRILLA

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !