Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane bakłażany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 sztuki
oliwa
sól do smaku
bagietki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane bakłażany

Bakłażany pokroić w plastry grubości ok. 1 cm. Przesypać solą i pozostawić na 30-40 minut. Po tym czasie osuszyć je papierowym ręcznikiem. Do oliwy dodać sól oraz nieco posiekanych świeżych ziół. Plastry bakłażana posmarować tą zaprawą i układać na dobrze rozgrzanym grillu, dość nisko nad węglami. Przekładać kilka razy na obie strony. Gdy nakłuty widelcem bakłażan będzie miękki, nadaje się do podania. Można serwować go np. z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 05.09.2011 18:02
SUPER NA GRILLA
jasiek 05.09.2011 18:02
SUPER NA GRILLA
pauluna
pauluna 25.08.2010 19:08
pycha
iwa643 25.08.2010 11:09
jeszcze nie piekłama grilu tego
marzencia2007 25.08.2010 08:33
lubie grillowane dania ale bakłażany... hm... chyba nie dla mnie
plocia 12.08.2010 22:10
grilowane potrawy są super
RenataZ-et 12.08.2010 11:26
Uwielbiam wszystko co z grilla :)
mamusia1 09.08.2010 08:59
ciekawe!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak