Sposób przygotowania

Mięso umyć i osuszyć, rozbić tłuczkiem maczanym w wodzie. Płat natrzeć solą i pieprzem. Winogrona umyć, osuszyć, przekroić i usunąć pestki. Owoce rozłożyć na mięsie. Cielęcinę zwinąć i obwiązać nicią. W brytfannie rozgrzać olej, na tłuszczu obsmażyć mięso z obu stron. Brzoskwinie osączyć z zalewy. Do sosu wląc tyle brandy ale otrzymać ok. 300 ml płynu. Zagotować, dodać rum, sok i skórkę z cytryny, polać cielęcinę. Mięso piec w nagrzanym piekarniku przez godzinę, polewając sosem. Na ok. 20 minut przed końcem pieczenia roladę obłożyć połówkami brzoskwiń.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    świetne! ja robię z gruszkami u winogronami!spróbuje Twój przepis i poczęstuję teściową bo tez kucharzy - nawet na tym portalu!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ooo nie tanie ale smacznie opisane
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    powiem wam ,że nie jadłam
  • 4
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    nie jadłam, ale zapożyczam przepis i na pewno się skuszę ;)
  • 7
    original
    Opublikowano

    plocia

    smaczny i zdrowy
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    skoro nie jadłyście to wypróbujcie, bo naprawdę smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie przepadam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wykwintne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !