Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoskie Tiramisu

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 5 szt.
cukier puder 10 dkg
mascarpone 50 dkg.
likier amaretto 80 ml.
mocna zimna kawa 400 ml.
kakao do posypania 3 łyzki
biszkopty podłużne 20 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: Włoskie Tiramisu

Żółtka utrzeć mikserem z cukrem pudrem i dodawać po łyżce mascarpone. Kawę połączyć z amaretto. Biszkopty zanurzać w kawie krótko i układać w foremce warstwami . Pierwszą posypać kakao. Rozsmarować połowę masy i tak samo postąpić z druga warstwą biszkoptów. Wyłożyć pozostały krem i wierzch posypać reszta kakao. Schłodzić w lodówce ok. 2 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monia87 08.03.2012 15:03
lubię :)
Marek6 24.09.2011 01:48
super ;)
daria899 06.04.2011 14:09
pycha
zajaczekjz 07.11.2010 09:17
Super Pychotka:)
Grażyna13 26.09.2010 10:08
Co za pyszności !
Dorota76 08.09.2010 14:32
Pyszne uwielbiam tiramisu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak