Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z bakłażanem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
pomidor 3 sztuki
czosnek 1 ząbek
bazylia 1 pęczek
sól i pieprz do smaku
makaron 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z bakłażanem

Bakłażan pokrój w kostkę, posól i odstaw na 30 minut, aby puścił sok. Pomidory pokrój w kostkę, a ząbek czosnku w plasterki. Posiekaj bazylię (kilka listków odłóż). Na rozgrzanym maśle zeszklij czosnek, dodaj bakłażan, pod koniec smażenia pomidory, przypraw solą, pieprzem i bazylią. Wszystko wymieszaj z makaronem ugotowanym al dente. Danie udekoruj listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 09.06.2012 20:49
super
accee 01.07.2011 19:42
najs
iwona332 18.09.2010 15:40
super
justyna111 17.09.2010 16:54
super
Lidia11 17.09.2010 14:37
interesujący przepis
iwa643 31.08.2010 13:32
super
pauluna
pauluna 23.08.2010 12:26
ciekawe
Karolina/Finessa 12.08.2010 09:55
Uwielbiam to, ale moja mama to robi troszkę inaczej...
marzencia2007 11.08.2010 10:37
wyydaje się bardzo smaczne :)
plocia 10.08.2010 16:57
hmm ciekawy przepis
RenataZ-et 10.08.2010 10:35
świetny przepis
lucyna15
lucyna15 10.08.2010 08:58
super
aga-aa 08.08.2010 19:29
może jutro zrobię, bo w lodówce leży sobie bakłażan i czeka na swój czas ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak