Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić w garnku i odstawić aby wystygła.

Utrzeć żółtka z cukrem. Dodać margarynę (wystudzoną), ubite na sztywną pianę białka oraz mąkę z proszkiem do pieczenia,śmietanę.Wszystko wymieszać.
Odstawić trochę białego ciasta,które należy wymieszać z kakao.
Wlać białe ciasto do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką podłużnej formy.
Ciemną masę wylać na białą.

Piec ok 40-45 minut w temp. 180 stopni. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto nie przylega do niego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    ładna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pięknie wyrosła
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wygląda bardzo apetycznie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !