Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 4 łyżki skrobi kukurydzianej - u nas mąka kukurydziana, 3 szklanki mleka, 1 szklanka śmietany 36%, 2 i pół łyżki kawy instant, 1 szklanka cukru, 2 jajka, śmietana kremówka, kulki / fasolki czekoladowe.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać skrobię z szklanką mleka. Na parze gotować wymieszane mleko z skrobią, resztę mleka, śmietanę, kawę i cukier. Masa powinna być gęsta. Przykryć i gotować przez 10 minut. Ubić jajka. Powoli wlać do nich szklankę kawowej mikstury. Cały czas ubijać. Przelać do reszty kawowej mikstury w garnku na parze. Dokładnie wymieszać. Gotować 2 minuty. Zdjąć z ognia i przelać do szklanek do kawy. Schłodzić w lodówce. Podawać z bitą śmietaną i kulkami / fasolkami czekoladowymi.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wygląda fantastycznie ,ciekawe czy tak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    bajeczne wręcz
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczna kawka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !