Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 2 średnie świeże ogórki, 2 roztarte ząbki czosnku, 470 ml kwaśnej śmietany, od pół do 3 szklanki jogurtu naturalnego, sól i pieprz do smaku, od 1 do 1 szklanki bulionu z kurczaka w razie potrzeby, 3 krople tabasco, posiekana cebulka dymka i natka pietruszki. Do podania: podsmażone migdały.

SPOSÓB WYKONANIA: Obrać ogórki. Zmiksować. Dodać czosnek, kwaśną śmietanę, pół szklanki jogurtu, sól, pieprz. Zmiksować. Jeśli zupa jest za gęsta to rozcieńczyć ją resztą jogurtu lub bulionem. Dodać tabasco, ewentualnie jeszcze raz doprawić. Schłodzić w lodówce przez noc. Gazpacho podawać posypane dymką, natką i migdałami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniammmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !