Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 kg
marchewka 2 szt
fasola szparagowa 10 dag
bazylia 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
oregano 1 łyżka
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka

Żeberka po oczyszczeniu kroimy na mniejsze porcje i osuszamy na papierowym ręczniku. Posypujemy przyprawami, dodajemy pokrojoną marchewkę, cebulę, fasolę szparagową(należy obciąć jej końcówki). Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie.W czasie duszenia dolewamy wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 06.12.2014 13:35
smaczne połączenie
SmakolykiJoanny 05.10.2011 13:11
Żeberka uwielbiam w marynacie słodko kwaśnej
Wacław 01.10.2011 08:50
pycha,moje smaki
iga2 21.07.2011 23:56
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak