Sposób przygotowania

Dojrzałe pomidory umyć,pokroić na cząstki,usunąć zielone piętki,włożyć do emaliowanego rondla i pod przykryciem krótko rozgotować.Przetrzeć przez plastykowe sito,dodać sól,cukier i ponownie zagotować.Świeże(bez włókien) strąki fasoli dokładnie umyć,obciąć oba końce i podgotować przez 10min.we wrzącej lekko posolonej wodzie.Luzno ułożyć w wyparzonych słoikach i zalać gorącym przecierem pomidorowym(do wysokości2cm.niżej słoika).Pasteryzować przez 45 minut w temperaturze ok.90 stopni.Można podawać z dodatkiem kiełbasy,mięsa,lub jako samodzielne danie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !