Sposób przygotowania

Ugotować wywar z mięsa marchewki, pietruszki dodać ziele angielskie i listek laurowy. Mięso wyjąc na talerzyk, wywar przecedzić, marchewkę i pietruszkę pokroić w małą kosteczkę. Do wywaru wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, fasolkę pokrojoną na 1,5-2 cm kawałki, starte na tarce jarzynowej buraczki i kostę rosołową gotujemy do miękkości. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, wlewamy do zupy, doprawiamy śmietaną, dokładamy mięso i gotujemy jeszcze ok 2-3 minut. Jeżeli uważamy że zupa jest zbyt gęsta możemy dolać jeszcze trochę wody. Doprawiamy do smaku przyprawami i na sma koniec wsypujemy posiekany koperek.

Komentarze

  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Renata16

    świetnie wygląda
  • 3
    original
    Opublikowano

    koala

    o jaka fajna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    lubię taką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !