Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolką i buraczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 litry
fasolka szparagowa 30 dag
ziemniaki 4 szt
buraczki 3 szt
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
marchewka 3 szt
pietruszka 1 szt
szponder 60 dag
kostka rosołowa 2 szt
mąka 1-2 łyżki
śmietana 200 ml
SÓL,PIEPRZ,KOPEREK

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolką i buraczkami

Ugotować wywar z mięsa marchewki, pietruszki dodać ziele angielskie i listek laurowy. Mięso wyjąc na talerzyk, wywar przecedzić, marchewkę i pietruszkę pokroić w małą kosteczkę. Do wywaru wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, fasolkę pokrojoną na 1,5-2 cm kawałki, starte na tarce jarzynowej buraczki i kostę rosołową gotujemy do miękkości. Mąkę rozrabiamy w małej ilości wody, wlewamy do zupy, doprawiamy śmietaną, dokładamy mięso i gotujemy jeszcze ok 2-3 minut. Jeżeli uważamy że zupa jest zbyt gęsta możemy dolać jeszcze trochę wody. Doprawiamy do smaku przyprawami i na sma koniec wsypujemy posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 10.07.2012 18:41
lubię taką
koala 05.06.2012 14:55
o jaka fajna!
Renata16 29.04.2012 20:04
świetnie wygląda
adam1f 25.07.2011 00:08
super
ZEWA 28.12.2010 15:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak