Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki z porzeczkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
1/2 szklanki posiekanych migdałów
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
mleko 1 szklanka
maślanka 1/2 szkl.
roztopionego masła 60 g
jajko 2
płatki migdałowe
cukier puder 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki z porzeczkami

jednym naczyniu wymieszać suche składniki mąkę, sól, proszek do pieczenia, sode i migdały. W drugim naczyniu mokre: utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać jajka, mleko,maślanke. Mieszając już tylko łyżką dodawać na stopniowo mąkę. Na koniec wmieszac owoce.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć ciasto i posypać migdałami.
Piec w temperaturze 190ºC, około 25-30 minut. Studzić na kratce..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 18.12.2012 22:07
oo coś dla mnie do letniej kawy
wedith1 04.03.2011 20:37
Ach te muffinki, zawsze piękne i smaczne!
agnieszka189 25.02.2011 09:12
Śliczne! Jestem właśnie w muffinkowym szale i jak na nie patrzę to tak tęsknię za latem!
Jolanta40 16.01.2011 15:37
z porzeczkami jeszcze nie piekłam
PaniMISIOWA 01.11.2010 09:48
uwliebiam muffinki >>> głosik :-)
alaaa 09.08.2010 21:42
super wyglądają i na pewno smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak