Sposób przygotowania

Oczyszczony filet kładziemy na foli, rozkrawamy na płasko, przykrywamy folią, aby tłuczkiem nie zniszczyć powierzchni mięsa i powoli równomiernie rozbijamy filet najcieniej, jak się da ale uważajac, zeby nie powstały dziury. Następnie filet solimy, oprószyłam świeżo zmielonym czarnym
pieprzem, posypałam czosnkiem granulowanym. Na mięsie z boku układam równomiernie warstwę pokrojonej fety, na to pomidory susozne, listki bazyli i przykrywam plasterkami mozzarelli.

Filet zwijamy tak zeby zwinac go w całosci ściśle róznież w folie na ktorej lezał, tak zeby go zostawic na jakies 15 minut i zeby rolada nabrała kształtu. Nastepnie odwijam z folii, wołam meza ktory mi te rolade profesjonalnie zwiazuje :)
Rozgrzewamy patelnie z oliwa smaze roladę z kazdej strony.przez kilka minut. Potem filet laduje w rekawie foliowym razem z sosem z patelni i do piekarnika nagrzanego do 180st. na jakies 40 minut. W trakcie pieczenia przewrociłam go raz. Po upieczeniu zdjełam sznurek i pokroiłam ostrym nozem w plastry.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pięknie wyglądają:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pyszne mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Świetny pomysł - te roladki się do mnie uśmiechają ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !