Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka ze śródziemnomorskim nadzieniem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mozzarella
łyżki oliwy do smażenia
sól
Czosnek suszony Prymat
filet z indyka 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka ze śródziemnomorskim nadzieniem

Oczyszczony filet kładziemy na foli, rozkrawamy na płasko, przykrywamy folią, aby tłuczkiem nie zniszczyć powierzchni mięsa i powoli równomiernie rozbijamy filet najcieniej, jak się da ale uważajac, zeby nie powstały dziury. Następnie filet solimy, oprószyłam świeżo zmielonym czarnym
pieprzem, posypałam czosnkiem granulowanym. Na mięsie z boku układam równomiernie warstwę pokrojonej fety, na to pomidory susozne, listki bazyli i przykrywam plasterkami mozzarelli.

Filet zwijamy tak zeby zwinac go w całosci ściśle róznież w folie na ktorej lezał, tak zeby go zostawic na jakies 15 minut i zeby rolada nabrała kształtu. Nastepnie odwijam z folii, wołam meza ktory mi te rolade profesjonalnie zwiazuje :)
Rozgrzewamy patelnie z oliwa smaze roladę z kazdej strony.przez kilka minut. Potem filet laduje w rekawie foliowym razem z sosem z patelni i do piekarnika nagrzanego do 180st. na jakies 40 minut. W trakcie pieczenia przewrociłam go raz. Po upieczeniu zdjełam sznurek i pokroiłam ostrym nozem w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 20.06.2011 18:08
Świetny pomysł - te roladki się do mnie uśmiechają ;)
eli_555 22.09.2010 10:36
pyszne mięsko
Agnieszka_B 25.08.2010 15:43
Pięknie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak