Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe hamburgery

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
sól i pieprz do smaku
jajko 1 szt
olej do smażenia
ketchup łagodny
sałata rzymska
pomidory
bułki 5 szt hamburgetowych bułek z sezam

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe hamburgery

Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy jajko i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wyrabiamy na jednolitą masę. Z masy formujemy okrągłe duże wielkości bułki kotlety, które spłaszczamy je i smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Smażymy do przyrumienienia z dwóch stron. Bułki do hamburgerów przekrawamy i wewnętrznymi stronami podpiekamy na grillowej patelni by były chrupkie. Dolną część smarujemy ketchupem, układamy gorącego kotleta i nakładamy sałatę i pomidora. Przykrywamy drugą częścią bułeczki i podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 03.10.2014 20:02
pysznie wygląda
gibli 01.10.2014 10:52
świetnie wygląda, zjadłabym na śniadanko)
bietka 01.10.2014 09:52
wygląda smakowicie :)
IZABELA29 01.10.2014 09:31
kotlet możemy usmażyć na grillu elektrycznym, wołowy jest najlepszy
adelajda 01.10.2014 09:17
domowe najlepsze
Wafelek2601 01.10.2014 08:24
Lubię domowe hamburgery
olkaaa 01.10.2014 08:23
bardzo lubię
VioletoweKucharzenie 01.10.2014 08:14
domowe najlepsze, twoje wyglądają bardzo apetycznie
Czyki 01.10.2014 07:46
Wow jakie super :) i bez chemii :):)
Magula 01.10.2014 07:46
Domowe najlepsze. Wyglądają rewelacyjnie!
zabcia117 01.10.2014 06:51
Pychotka :). Takie lubię najbardziej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak