Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy,kroimy na cienkie paseczki , marchewkę tarkujemy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w drobna kosteczkę. Warzywa mieszamy razem w misce, posypujemy odrobiną soli i odstawiamy, żeby kapusta zmiękła. śmietanę, majonez,musztardę,cukier,pieprz,sól, łączymy ze sobą. Polewamy surówkę, można posypać koperkiem. Odstawiamy na kilka minut, żeby smaki się połączyły. Surówkę podajemy do mięsa, ryb.

Można również skropić sokiem z cytryny i dodać oliwę.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetycznie się prezentuje.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    Smaczności
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Super przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    super surówka :) bardzo dobra :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !