Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z ryżu i kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt.
śmietana 1 szklanka
cebula 1 szt.
kapusta biała 80 dag
smalec 3-4 łyżki
ryż 30 dag
mleko 1 szkl.
woda 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z ryżu i kapusty

Ryż ugotować na mleku i wodzie.Kapustę drobno pokroić i obgotować w osolonej wodzie.Cebulkę zrumienić na tłuszczu i przysmażyć z kapustą,wymieszać z ryżem,dodać ugotowane i posiekane jajka,śmietanę i dobrze przyprawić Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem,wysypać tartą bułką,włożyć farsz i zapiec w piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 24.09.2012 23:12
podoba mi się, ale też mięsko bym dała :)
anemon 24.04.2012 07:38
Uwielbiam zapiekanki za smak i proste wykonanie, a Twoja wydaje mi się jest bardzo smaczna.
ben-ka 14.11.2011 15:03
Muszę koniecznie wypróbowac to danie:)
Jaheira11 07.11.2011 22:12
fajny pomysł- polecam
barbara11561 25.10.2011 09:49
super
kuklik 27.07.2011 14:21
warte wypróbowania
Aneta41 21.03.2011 16:55
zapiekanki to jest to!
bami 20.03.2011 20:34
Ja bym dodała jeszcze jakieś mięsko :D ale brzmi smacznie ;)
ben-ka 01.02.2011 13:18
Ale masz pomysły! super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak