Sposób przygotowania

Ogórki umyć, włożyć do dużej kamionki, Dodać przyprawy. Zalać zimną przegotowaną wodą z solą i odstawić na 7-8 dni. Po tym czasie ogórki starkować na jarzynowej tarce. Wkładać do słoiczków 0,33l, zalać wodą z kiszenia, zakręcić dokładnie i pasteryzować ok. 15-20 min. SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Poproszę zupkę z takich ogóreczków na wynos
  • -1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Robię podobnie. Taki przecier smakuje jak ze świeżo ukiszone ogóreczki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Robię też tak na zimę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !