Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z modrej kapusty, makaronu ryżowego z wodorostami i kiełkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 100 g
makaron ryżowy 50 g
kiełki 30 g (kiełki cebuli)
nori 1 płat (sheet)
olej ryżowy 1 łyżka
ocet ryżowy 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z modrej kapusty, makaronu ryżowego z wodorostami i kiełkami

Makaron przygotować wg wskazówek na opakowaniu.
Kapustę zetrzeć na szatkownicy.
Płat wodorostów nori namoczyć, zwinąć w rulonik i pokroić w paski.
Ocet ryżowy i olej wymieszać.
Kapustę wymieszać z makaronem, wodorostami nori i kiełkami, posolić, dodać sos i wymieszać, od razu serwować. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ice cubes 27.09.2014 13:40
lubię taką :)
fotoviderek 27.09.2014 12:44
Ale dużo "zdrowia" w jednej porcji :)
Agnieszka-87-25 27.09.2014 11:11
świetnie wygląda
Joannasz3190 27.09.2014 10:53
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak