Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa z boczkiem i pieczarkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
boczek wędzony 100 g
pieczarki 200 g
cukinia żółta 1 szt
makaron 3lyzki risini
śmietana 30% 100 g
ser topiony 100g gouda
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 do smaku
Pieprz biały mielony Prymat 1 do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 duza szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z boczkiem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Boczek okroić ze skóry, pokroić w drobną kosteczkę, wrzucić do cebuli, smażyć razem aż cebula się lekko zrumieni.
Krok 1 - Zupa serowa z boczkiem i pieczarkami foto
2

Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i wrzucić do garnka, przesmażyć razem z cebulą i boczkiem. Cukinię wyszorować, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Dolać wody i gotować 10 minut.
Krok 2 - Zupa serowa z boczkiem i pieczarkami foto
3

Następnie wsypać makaron w kształcie ryżu, gotować 2 minuty, wlać śmietankę.
Krok 3 - Zupa serowa z boczkiem i pieczarkami foto
4

Wrzucić pokrojony w kawałki serek topiony, podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając aż serek się rozpuści.
Krok 4 - Zupa serowa z boczkiem i pieczarkami foto
5
Doprawić solą, pieprzem, gałką do smaku.
Krok 5 - Zupa serowa z boczkiem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 25.09.2014 08:08
ale pyszna zupa :)
Beatris 24.09.2014 12:49
Z chęcią wprosiłabym się do Ciebie na taką zupkę:)
anemon 23.09.2014 21:56
Ale pysznie u Ciebie.
Megg 23.09.2014 17:46
super smaczna zupka
romanrafal
romanrafal 23.09.2014 17:28
fajna zupka
mrtikraj 23.09.2014 17:27
Najlepsza!
Katarzyna59 23.09.2014 17:20
apetyczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak