Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwinie w czerwonym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 4 sztuki
cukier 7,5 dag
skórka z 1/2 cytryny 1/2 cytryny
cynamon laska
wino czerwone 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwinie w czerwonym winie

Brzoskwinie sparzyć, zdjąć z nich skórkę. Przekroić na pół i wyjąć pestki. Czerwone wino zagotować z cukrem, skórką z 1/2 cytryny i laską cynamonu. Dodać brzoskwinie. Gotować je ok. 10 min, wyjąć przyprawy. Wystudzić brzoskwinie w winie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 20.06.2011 06:32
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak