Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot truskawkowo - gruszkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 2 duże
truskawki 250 gram
woda 1 litr
cukier 3,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot truskawkowo - gruszkowy

Gruszki obieramy, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy na większe kawałki, po czym przekładamy do garnka. Truskawki obieramy z szypułek, płuczemy i dodajemy do gruszek. Wlewamy wodę, wsypujemy cukier i gotujemy do momentu, aż owoce będą miękkie. Kompot studzimy i rozlewamy do szklanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 24.09.2014 09:47
uwielbiam taki kompot :)
Kejti 23.09.2014 08:46
Domowy najlepszy :-)
adelajda 20.09.2014 17:18
Smaczny na pewno
jasiek 20.09.2014 14:26
letnie orzeźwienie
nogawkuchni 20.09.2014 14:02
Bardzo ciekawy i z pewnością pyszny kompocik,nigdy nie zestawiałam w kompocie gruszki z truskawkami,ale myślę, że musi być to pyszna kompozycja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak