Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 kg
wino białe 150 ml
bulion wołowy 700 ml
masło 2-3 łyżki
tymianek 1 łyżeczka
ser żółty 10-15 dkg
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Kroki postępowania

1
Cebulę oczyścić i pokroić w piórka. W dużym rondlu roztopić masło, wrzucić cebulę i smażyć ją około 15 minut, uważając, aby się nie przypaliła.
Krok 1 - Zupa cebulowa foto
2
Dodać tymianek oraz białe wino. Smażyć dalej ciągle mieszając, aż prawie całe wino odparuje.
Krok 2 - Zupa cebulowa foto
3
Zalać cebulę przygotowanym wcześniej wywarem. Gotować około 10-15 minut, aż cebula będzie miękka.
Krok 3 - Zupa cebulowa foto
4
Doprawić pieprzem i solą. Zetrzeć ser na tarce o dużych oczkach. Podawać zupę posypaną serem.
Smacznego :)
Krok 4 - Zupa cebulowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał G 13.10.2014 07:32
na pewno dobra i zdrowa
IwonaKa 11.10.2014 17:42
bardzo lubię
Kejti 07.10.2014 09:42
Pyszna taka zupka :-)
Motorek 04.10.2014 15:21
pyszna zupka
erym 02.10.2014 00:41
musze kiedys zrobic!
Futka 20.09.2014 22:46
przepyszna zupka :D
Marcinkemp 20.09.2014 19:05
Tosty pasują do tej zupy. Pyszna
halina17 20.09.2014 18:58
Dobra zupa.
nogawkuchni 20.09.2014 14:03
Z pewnością sycąca,pyszna i wyrazista w smaku zupa,w sam raz na jesienne chłodne dni.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak