Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka agrestowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 kg.
spirytus 50% 1 litr
agrest
imbir świeży 0.25 dkg.
wanilia 1 laska

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka agrestowa

Agrest rozdrobnić i dać do słoja. dodać wszystkie składniki i dobrze wymieszać. Słój zamknąć i odstawić na 2 tygodnie. Po tym czasie odcedzić i, przefiltrować i zlać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 29.10.2013 09:16
takiej nigdy nie robiłam
Beata73 24.10.2013 09:06
pyszna-polecam
Stenka 01.07.2012 08:01
A co to jest spirytus 50%?
hastalavista 29.12.2010 14:21
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak