Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia w cieście piwnym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
piwo 250 mililitrów
jajko 1 sztuka
olej do smażenia
mleko 250 mililitrów
mąka 1.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia w cieście piwnym

piwo jajko ,mąkę i mleko miksujemy na jenolita masę. Cukinię cienko obieramy i i kroimy na plaastry ok 2 cm. Zanurzamy krążki w cieście i smażymy na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anecia04 13.08.2010 10:34
szkoda, że nie ma zdjęcia
Kate131 07.08.2010 20:40
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak