Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buniowo-budyniowo:

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

10 dag kruchych ciasteczek kakaowych
5 dag masła + masło do wysmarowania foremek ( 1 łyżeczka )+ 1 łyżka do masy budyniowej
budyń waniliowy 1 szt.
mleko 2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Buniowo-budyniowo:

Utrzeć ciasteczka z masłem .Foremki do tartinek ( 6 o średnicy 10 cm ) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą .
Masę z ciasteczek podzielić na 4 części i wyłożyć nią spody i boki foremek do tartinek ( takich o średnicy ok 10 cm ).
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 * C . Wstawić foremki i piec 40 minut .
Wyjąć . Ostudzić .
Zagotować mleko ( po odlaniu 1/2 szklanki ) z 1 łyżką masła i cukrem .Rozrobić budyń z pozostałym mlekiem i ugotować gęsty budyń . Przestudzić . Nałożyć porcje masy budyniowej na kruche babeczki - obłożyć owocami , kawałkami czekolady i co tam kto lubi.
Oczywiście przed podaniem wyjąć babeczki z foremek- u mnie musiałam fotografować ciepłe w foremkach bo inaczej by do zdjęcia nie doczekały .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 16.05.2011 07:32
Świetne!
Kopiko1983 11.05.2011 06:37
Śliczne i smaczne!!!
PaniMISIOWA 21.04.2011 16:31
pyszności!
Agnik 05.04.2011 08:08
fajne
pawel007 23.09.2010 07:03
pycha,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak