Sposób przygotowania

Utrzeć ciasteczka z masłem .Foremki do tartinek ( 6 o średnicy 10 cm ) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą .
Masę z ciasteczek podzielić na 4 części i wyłożyć nią spody i boki foremek do tartinek ( takich o średnicy ok 10 cm ).
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 * C . Wstawić foremki i piec 40 minut .
Wyjąć . Ostudzić .
Zagotować mleko ( po odlaniu 1/2 szklanki ) z 1 łyżką masła i cukrem .Rozrobić budyń z pozostałym mlekiem i ugotować gęsty budyń . Przestudzić . Nałożyć porcje masy budyniowej na kruche babeczki - obłożyć owocami , kawałkami czekolady i co tam kto lubi.
Oczywiście przed podaniem wyjąć babeczki z foremek- u mnie musiałam fotografować ciepłe w foremkach bo inaczej by do zdjęcia nie doczekały .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pycha,,
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    fajne
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszności!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Śliczne i smaczne!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Świetne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !